Wanneer laat je je best vaccineren?

Het moment van de griepvaccinatie breekt terug aan, vanaf oktober tot november worden deze meestal geplaatst om de patiënten voldoende te kunnen beschermen. Het duurt gemiddeld een tweetal weken vooraleer het vaccin werkzaam is na inenting. De griepperiode begint meestal in november en kan duren tot maart. Voor jonge gezonde personen adviseren wij vooral in oktober en november het vaccin te plaatsen, de 85-plussers wachten beter af tot eind november daar het immuunsysteem op oudere leeftijd een iets minder lange bescherming biedt.

Wie laat zich best vaccineren?

Zwangere vrouwen, 65-plussers en risicopatiënten, zoals hartpatiënten, suikerpatiënten, patiënten met nierproblemen… Ook mensen uit de zorgsector worden geadviseerd om een vaccin te laten plaatsen, daar wij op deze manier onze zwakkere patiënten voldoende kunnen gaan beschermen.

Wie laat zich best niet vaccineren?

Mensen met een gekende kippeneieren allergie worden afgeraden een vaccin te laten plaatsen.

Praktisch?

Je kan voor een griepvaccinatie telefonisch contact opnemen met dr. Laurence Viaene. Er kan tijdens de kantooruren een voorschrift voor een griepvaccin worden opgehaald, zodanig dat het vaccin kan worden aangekocht bij de apotheek (gemiddelde kostprijs 10-12€).  Het vaccin wordt dan gegeven tijdens de consultatie.